Fietsroutes in Rijnland-Palts: een paradijs voor fietsliefhebbers

Op de fiets langs de Rijn, Moezel, Ahr, Nahe, Lahn, Pfalz, Rhein-Hessen, Eifel, Hunsrück en het Westerwald. Rijnland-Palts biedt landschappen vol afwisseling, die dichtbij de natuur op de fiets kunnen worden ontdekt. Al fietsend ontdekt u fascinerende rivierdalen, uniek middelgebergte en beduidende cultuurhistorische monumenten die elkaar afwisselen. Een ontdekkingstocht op de fiets meer dan waard. De uitstekende en uniform bewegwijzerde fietsroutes leiden u op de fiets door romantische rivierdalen van de Rijn of de Moezel, langs burchten en kastelen, door pittoreske wijnplaatsjes in de Moezel of de Pfalz, of over stilgelegde spoortrajecten door het middelgebergte van Rijnland-Palts in Duitsland.

Dt. WeinstraßeSchinderhannesKylltalRuwerSaarPuderbachRheinMoselNaheHiwwelMaare MoselLahnAhr

Fietsroute langs Moezel en Saar

Fietsroute langs de Moezel- en Saar

Op de fiets door een bijzonder rivierlandschap langs de Moezel of Saar is fietsen langs zonnige, steile wijngaarden, bossen en wijndorpjes.

MEER

Fietsroute langs de Ahr

Fietsroute langs de Ahr

Fietsen langs de Ahr in waterrijke en groene natuur. Deze fietsroute voert u op de fiets langs de Ahr; van de monding in de Rijn bij Remagen tot de bron in Blankenheim.

MEER

Fietsroute Hiwwel-Route: Rijn en wijn

Fietsroute Hiwwel

De fietsroute Hiwwel loopt over een afstand van 160 km van Worms via Alzey, Mainz en Ingelheim naar Bingen. Op de fiets dwars door het prachtige heuvellandschap van Rhein-Hessen.

MEER

Fietsroute langs de Kyll in de Eifel

Fietsroute Kylltal in de Eifel

Op de fiets langs de Kyll tijdens deze gezinsvriendelijke fietsroute door de Eifel. Fietsen vanaf haar bron bij de Losheimers-graben tot aan de monding in de Moezel bij Trier.

MEER

Fietsroute langs de Lahn

Fietsroute Lahntal

De fietsroute Lahntal is een route langs rivieren. In totaal 245 km fietsen, van de bron tot aan de monding in de Rijn, Ontdek op de fiets mooie oevers en veel nauwe passages.

MEER

Fietsen langs de Maare-Moezelfietsroute

Fietsroute Maare Moezel

De fietsroute Maare/Moezel loopt over het voormalig spoortracé. U fietst over een vlakke route van Daun in de Vulkaaneifel naar Bernkastel-Kues aan de Moezel.

MEER

Fietsen in Duitsland: Rijnfietsroute

Fietsroute Rijn

De fietsroute langs de romantische Rijn biedt u op de fiets middeleeuwse burchten, wijngaarden, romantische steden en indrukwekkende landschappen.

MEER

Fietsroute langs de Nahe

Fietsroute Nahe

Fietsen langs de Nahe is op de fiets heuvels, bergen en bizarre rotsformaties ontdekken. Op de fiets door bossen, langs wijnhellingen, geneeskrachtige bronnen en burchten.

MEER

Fietsroute Puderbacher Land

Fietsroute Puderbacher Land

De fietsroute Puderbacher Land is een natuurlijke rondweg die geschikt is voor fietsers van elk niveau.

MEER

Ruwer-Hochwaldfietsroute

Fietsroute Ruwer-Hochwald

De fietsroute Ruwer-Hochwald loopt over een lengte van 49 km. Op de fiets van Trier-Ruwer door het Ruwerdal via Kell am See, fietsen over het voormalig spoortracé.

MEER

Schinderhannesfietsroute in de Hunsrück

Fietsroute Schinderhannes

Een bijzondere panorama-fietsroute op het baanvak van de voormalige Hunsrückbahn. Op de fiets langs landschappelijke en culturele hoogtepunten en prachtige uitzichten.

MEER

Fietsroute Deutsche Weinstraße

Fietsroute Deutsche Weinstraße

De fietsroute Deutsche Weinstraße brengt u op de fiets door historische steden, wijndorpjes en burchten. Fietsen parallel aan de Duitse wijnroute is puur genot.

MEER

UW MENING
Breng uw stem uit...
Waardering: 3.4 van 5. 11 stem(men).
Klik op de waarderingsbalk om dit onderdeel te waarderen.
 • Twitter
 • Facebook
 • studiVZ
 • MySpace
 • deli.cio.us
 • Digg
 • Folkd
 • Google Bookmarks
 • Linkarena
 • Mister Wong
 • Newsvine
 • reddit
 • StumbleUpon
 • Windows Live
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yigg

COMMENTAREN
Geen reacties

commentarierën

Voeg reactie toe

* - verplicht veld

*
CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan
Als U het woord niet kunt lezen, klik hier.
*
*